Om mee te doen met de Schatten van Vlieg koop je een schatkist en minimum 50 tastwaaiers voor in die schatkist. Daarnaast zet je een zoektocht op poten die naar die schatkist leidt. Elke schattenjager mag 1 tastwaaier uit de kist mee naar huis nemen. Per 50 tastwaaiers krijg je ook een logboek. Bij je eerste bestelling bezorgen we je 4 affiches. Daarnaast stellen we ook een sjabloon van een affiche op gemeenteniveau ter beschikking dat je eenvoudig zelf kan personaliseren.

Campagnemateriaal bestellen doe je wanneer je je inschrijft voor de Schatten van Vlieg. Dit kan vanaf 7 februari tot en met 27 maart.

schatkist


A) Een schatkist

Je koopt eenmalig 1 schatkist (€ 20 per stuk, excl. BTW) aan en kan die jaar na jaar hergebruiken. 

 

B) Inhoud voor de schatkist

1. Een kunsteducatief item per kind: de tastwaaier (€ 10 per 50 stuks excl. BTW)

tastwaaierOok dit jaar gingen we op zoek naar een organisatie met expertise om het thema ‘Voel jij wat ik voel’ verder uit te diepen. In samenwerking met Mooss  creëerden we tastwaaiers voor in de schatkisten.

In elke tastwaaier worden creatieve, filosofische en doe-opdrachten gecombineerd met allerlei prikkelende tastelementen. Er zijn drie verschillende waaiers zodat kinderen worden aangemoedigd om een schat te zoeken op minstens drie locaties. Dit jaar geven we ze een extra stimulans door aan elke waaier een ringetje te hangen. Verzamelen kinderen de drie verschillende versies, dan kunnen ze die samenvoegen tot een grote tastwaaier. 

Elk cultuurhuis ontvangt een mix van de verschillende tastwaaiers. Je bestelt minimum 50 waaiers -of een veelvoud ervan. 
Dit educatieve item wordt getest door kinderen van kunstjeugdbeweging Bazart, een Brusselse huiswerkklas en door de deelnemers van de inspiratiedag.

2. Een logboek

Per 50 tastwaaiers ontvang je een logboek waarin kinderen hun naam kunnen noteren en zich zo vereeuwigen als schattenjager. Ze kunnen er ook waardevolle feedback over je schattenzoektocht in nalaten.

3. Een gadget (optioneel voor € 1,50 per stuk, excl. BTW)

Uit de voorbije evaluaties bleek dat jullie een gadget met onmiddellijke funfactor wilden voor in de schatkist, dat zeker ook geschikt was voor jonge kinderen. In 2016 organiseerden we een groepsaankoop voor Vliegogen en vorig jaar voorzagen we een geurhanger.

In 2018 kunnen kinderen (en volwassenen ;-)) zich uitleven met de tast-Memory van Vlieg. Het spel bestaat uit een twintigtal kaarten. De jongste kinderen kunnen aan de slag gaan met een kleiner aantal kaarten, terwijl de iets grotere kinderen zich amuseren met wat meer. Elke kaart wordt bedrukt met warmtegevoelige inkt. Bij aanraking van de kaarten komt er extra tekst tevoorschijn. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

 

C) Promomateriaal

1. Affiches om je zoektocht mee in de kijker te zetten.

Je krijgt 4 affiches bij je eerste bestelling die je aan je balie kan ophangen. Sinds vorig jaar voorziet Vlieg ook een sjabloon voor een affiche waarop je zelf je gemeente en schattenlocatie(s) kan invullen. Deze kan je dan afdrukken en verspreiden in je gemeente.

2. Gevelborden (optioneel)

gevelbord

De gevelborden maakten vorig jaar een succesvolle comeback. Maar liefst 65 organisaties bestelden een bord en hingen het aan hun gevel of binnen op hun locatie. Ook in 2018 kan je de aandacht trekken van families die je locatie passeren met een gevelbord. Het tijdloze ontwerp zorgt er ook voor dat je ze jaar na jaar kan hergebruiken. Door een handige, duurzame plakstrook is het gevelbord makkelijk op te hangen. Je kan de gevelborden bestellen, samen met het andere campagnemateriaal, wanneer je je inschrijft voor de Schatten van Vlieg 2018. De kostprijs bedraagt 27 euro (excl. BTW).