Schatten van Vlieg 2019

Projectpagina voor organisatoren

Schatten van Vlieg, ondertussen een vaste waarde in de vakantiemaanden juli en augustus, is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen en Brussel verstoppen cultuurhuizen een schat van Vlieg. Zo moedigen we families aan om eropuit te trekken en via de schattentocht het vrijetijdsaanbod in hun eigen buurt te ontdekken.

Elk jaar draait de schattenzoektocht rond een thema. Waarom we werken met een thema lees je hier.
Van 2015 tot 2019 zoomen we in op de 5 zintuigen. In 2019 is het thema 'Proef jij wat ik proef?'.

Wie deed er vorig jaar mee? Wat vonden de deelnemers ervan en hoe kijken de cultuurhuizen terug op de actie? Een terugblik naar Schatten van Vlieg 2018

 

Wil je geen enkel bericht missen? Schrijf je in op de updates! 

 

Over het concept

Waarom organiseert Vlieg deze actie? Hoe kan je meedoen met je cultuurhuis? Welke ondersteuning biedt het Vliegteam aan de organisatoren?

Thema 2019: Proef jij wat ik proef?

Doe jij met je cultuurhuis mee aan Schatten van Vlieg in 2019? Dan moedigen we jou aan het veelzijdige thema 'Proef jij wat ik proef?' in je zoektocht te verwerken. Via deze herkenbare rode draad kunnen families op een tongstrelende manier kennismaken met het aanbod en de ruimte van jouw cultuurhuis. 

Door te proeven zet een herinnering zich goed vast in je geheugen. Dit is je kans om bezoekers op een verrassende manier met je aanbod te laten kennismaken zodat de beleving nog lang op hun tong blijft nazinderen. Het levert je heel wat voordelen op om het thema te verwerken in je zoektocht. Bekijk hier drie overtuigende redenen om met het gemeenschappelijk thema aan de slag te gaan.

Welke invalshoeken biedt het thema 'smaak' voor jouw locatie? Lees hier meer over het thema en laat je inspireren

 

Hulpmiddelen

We bieden je in de komende maanden ook enkele handige hulpmiddelen aan voor het maken van een goede schattenzoektocht. In de aanloop naar de actie worden de documenten aangevuld. Kom dus regelmatig eens kijken op hou de updates in het oog, daarin communiceren we alle nieuwe hulpmiddelen. 

 

Campagnemateriaal

Doe je mee, dan bestel je 1 schatkist en campagnemateriaal bij Vlieg en je organiseert een zoektocht. Je wordt daarbij ondersteund door het Vliegteam. Je kan de schatkist elk jaar hergebruiken en vullen met nieuw campagnemateriaal.

Wat zit er in de schatkist?

  • Een kunsteducatief item dat doorwerkt op het thema ‘Proef jij wat ik proef?’
  • Een logboek waarin kinderen hun naam en feedback kunnen noteren
  • Optioneel een gadget met onmiddellijke fun factor

Ontdek hier alles over het campagnemateriaal! 

Je bestelt het campagnemateriaal samen met je inschrijving voor Schatten van Vlieg. 

Meertaligheid tijdens de zomeractie

Zowel het educatieve item als de affiches zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Frans. Moet en/of mag je organisatie ook Franstalig campagnemateriaal voorzien tijdens de Schatten van Vlieg? Bekijk hier wat de taalwetgeving zegt. 

 

Communicatie

Je kan je zoektocht op verschillende manieren in de kijker zetten. Om je hierbij te helpen, bieden we in de loop van 2019 weer heel wat tools aan. Wat mag je verwachten? 

Een divers publiek 

Vlieg wil samen met jouw organisatie een diverser publiek bereiken. Dat doen we met een try-out. Doe je mee? Dan zoek je een klas of groep kinderen die in familieverband minder kansen krijgen om van cultuur te genieten. Je nodigt hen voor de zomer uit om je schattenzoektocht voor te proeven. Zo maak jij kennis met een moeilijker te bereiken doelgroep én is je zoektocht meteen uitgetest. 

In dit blogbericht vind je alle info over de try-out, over hoe je dit het beste aanpakt en tonen we enkele good practices.   

 

Inspiratiedagen 

De inspiratiedagen zijn achter de rug. We bundelden alle informatie, tips en opdrachten in onze inspiratiegids!  

Vlieg & OJOO

Vanuit publiq werken we niet meer structureel samen met OJOO voor de zomeractie. Indien je dat wil, kan je de app wel nog gebruiken, want het speciale Vlieg-design blijft beschikbaar via de OJOO-studio. Bij interesse kan je contact opnemen met OJOO zelf via peter@ojoo.com.