Voltijds Vast


Organisatie
Antwerp Symphony Orchestra
Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met thuisbasis in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Onze missie is om zoveel mogelijk toehoorders te ontroeren en te inspireren met concertervaringen van de hoogste kwaliteit, zowel in Vlaanderen als in het buitenland.
Functie
De functie

In samenspraak met de intendant, de chef-dirigent en de artistieke commissie bepaal je het artistieke beleid van het Antwerp Symphony Orchestra. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de artistieke doelstellingen van het orkest zoals vastgelegd in de beheersovereenkomst en goedgekeurd door de raad van bestuur.

Deze verantwoordelijkheid omvat onder andere de volgende werkzaamheden:
- Je ontwikkelt en realiseert vanuit de bestaande visie een artistiek toekomstplan voor het orkest, dat leidt tot een hoog artistiek niveau, goede bezoekersaantallen en een gemotiveerd artistiek team.
- Je bent samen met de intendant verantwoordelijk voor de totale programmering, neemt initiatief en maakt keuzes t.a.v. dirigenten, solisten, musici, orkestindeling, tournees en zalen en voert de betreffende contractonderhandelingen. Je bent verantwoordelijk voor het scouten van nieuw talent op niveau van dirigenten, solisten en componisten.
- Je neemt verantwoordelijkheid voor de artistieke, organisatorische en financiële realisatie van producties. Je hebt een belangrijke budgetverantwoordelijkheid.
- Je combineert hoogwaardige artistieke programmering met een gezond financieel kader.
- Je onderhoudt een uitgebreid en intensief nationaal en internationaal (top) netwerk, vertegenwoordigt en promoot het orkest.
- Je bewaakt in nauw overleg met de chef-dirigent, de concertmeesters en de aanvoerders de kwaliteit van de verschillende orkestgroepen. Je zit de auditiejury’s en evaluatiecommissies voor.
- Je geeft leiding aan de coördinator educatie en outreach, de assistent artistieke zaken, de assistent planning en productie, de orkestbibliothecarissen en een administratief medewerker.
- Je rapporteert aan de intendant.
Profiel
- Je bent vertrouwd met de werking van een symfonisch orkest.
- Je hebt ruime ervaring als artistiek verantwoordelijke of hoofd programmatie in een vergelijkbare complexe organisatie in binnen- of buitenland.
- Je hebt een duidelijke en hoogstaande artistieke visie en een strategisch denkvermogen.
- Je netwerkt vaardig en je hebt een breed en solide netwerk in de internationale orkestwereld.
- Je geeft op inspirerende wijze leiding in je afdeling en stuurt op verbinding tussen de organisatieonderdelen en tussen mensen. Je beschikt over uitstekende communicatieve en relationele skills en koppelt passie aan professionalisme. Je werkt graag in team en bouwt een constructieve samenwerkingsrelatie op met de verantwoordelijken van de andere afdelingen. Je opereert binnen de afgesproken koers en draagt actief bij aan de aansturing en resultaten van de totale organisatie.
- Je bent innovatief en resultaatgericht.
- Je weet om te gaan met targets en budgetten en neemt beslissingen op basis van analyses en relevante beleidsinformatie.
- Je werkt nauwkeurig, georganiseerd en gestructureerd, je bent discreet en stressbestendig, je bent enthousiast en flexibel.
Aanbod
- Een leidinggevende functie met eindverantwoordelijkheid en autonomie bij één van de meest vooraanstaande culturele instellingen van België, met internationale uitstraling en faam, in residentie in de vermaarde Koningin Elisabethzaal, in het hart van Antwerpen, naast het Centraal Station.
- Een volwaardig salarispakket, conform uw ervaring en competenties.
Solliciteren
Contactpersoon: Joost Maegerman
Reageren voor: 25/10/2019

Kandidaturen met motivatiebrief & CV uiterlijk op 25 oktober 2019 om 17u mailen naar: astou.sene@antwerpso.be Uw reactie wordt snel en confidentieel behandeld.