Deeltijds Stage


Organisatie
ARGOS vzw, centrum voor audiovisuele kunst
ARGOS is een centrum voor hedendaagse audiovisuele kunst met een collectie die ca. 5000 kunstenaarsfilms omvat, geproduceerd tussen de jaren zestig tot op heden. Momenteel is ARGOS het enige referentiepunt in België voor deze vorm van artistieke expressie. Intern combineert het centrum meerdere functies: tentoonstellingen, screenings, mediatheek, distributie, productie, alsook de archivering van de films en videokunst. Als voormalig industrieel pakhuis beschikt ARGOS over twee grote ruimtes waar ieder jaar meerdere tentoonstellingen worden georganiseerd.
Functie
Je bent gebeten door Facebook en Instagram? Een uurtje zonder WhatsApp is voor jou zoiets als een maand in de woestijn zonder water? Geen pauze zonder Google en de smartphone plakt in je hand? Tekst, taal en lay-out zijn je passie en je hart gaat uit naar kunst?
Dan zijn wij naar jou op zoek!
Voor de zomermaanden is ARGOS, centrum voor kunst en media te Brussel, op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die het team communicatie komt versterken.

Taken omschrijving
• Mee-implementeren en opvolgen van het vernieuwde communicatieplan
• Informatie en content creëren en updaten op een brede waaier van social media in overleg met het hoofd communicatie
• Informatie updaten op de website van ARGOS en het updaten diverse online agenda’s
• Samenwerken met onze designers (wat betreft online redactie en papier werk)
• Het mee helpen aanmaken van onze Newsletters en Newsflashes
• Medebeheer van de database
• Uitwerken van de pers en promotiestrategie
• Actieve contacten met pers naar aanleiding van de opkomende en lopende projecten
• Onderzoek naar sponsors en partners voor promotionele samenwerking
Profiel
We zijn opzoek naar een eindejaarsstudent in communicatiewetenschappen of communicatiemanagement* met de volgende bekwaamheden en motivaties:
-Je bent perfect Nederlandstalig, met uitstekende kennis van het Frans en het Engels.
-Word, Excel, Mailchimp en social media ken je als je binnenzak. Kennis van Photoshop of andere is absoluut een pluspunt.
-Creatief: je denkt mee na over nieuwe mogelijkheden, hebt een verkwikkende blik op alles wat met uitstraling te maken heeft.
-Productief: je ziet in elk ‘probleem’ een fantastische uitdaging en kan snel en doorleefd schrijven, je hebt grafisch inzicht en administratief vlot. Je denkt in likes en hashtags.
-Enthousiast en dynamisch: je bent van natuur goedgeluimd en je werkt graag samen met diverse collega’s.
-Nauwgezet: je hebt oog voor detail en bent punctueel. Je fleurt op in team maar draagt ook verantwoordelijk voor zelfstandig werk.
-Je hebt een bijzondere interesse in kunst en in het audiovisuele gebeuren, en je kijkt met een open geest naar de maatschappij(en).
-Je leert graag bij.

*Sollicitaties worden alleen aanvaard van studenten die een stage moeten doen in het kader van de bovenvermelde studies.
Aanbod
-Een leerrijke stage in het audiovisuele kunstveld
-Deel uitmaken van een klein en enthousiast team
-Een volledige begeleiding maar ook ruimte voor eigen initiatief

Stageperiode 2019: Juli - Oktober
Startdatum en honoraria te bepalen met de stagiair(e) (minimum 2 dagen per week aanwezig).

Solliciteren
Contactpersoon: Mevr. Hajar Lehyan
Reageren voor: 13/06/2019

Contactpersoon Mevr. Hajar Lehyan Solliciteren kan via mail op hajar@argosarts.org (CV + sollicitatiebrief): gelieve de functietitel “Stage communicatie 2019“ te melden als onderwerp in mail.