*devops engineer: helpt ontwikkelaars (de koks) om snel, veilig en consistent nieuwe features (gerechten) in productie te krijgen = de keuken en horeca-leverancier van een restaurant
*stack: alle tooling en infrastructuur die daarvoor nodig is = de keuken zelf
Paul, je komt van bij een groot en prestigieus IT-bedrijf, en toch koos je ervoor om bij ons te werken. Waarom?
“Ik had een beetje genoeg van de IT-omwille-van-de-IT. Bij publiq sta je heel dicht bij je product en bij bij je eindgebruiker. Je wéét waarom je iets aan het bouwen bent - om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot cultuur en vrije tijd. Dat besef van maatschappelijke impact vind ik prettig. Bovendien is hier meer creatieve vrijheid dan op mijn vorige job. Daar werden we als ontwikkelaars geleefd door de protocollen, zonder veel ruimte om iets uit te proberen. Hier hebben we de vrijheid maar uiteraard ook de verantwoordelijkheid over de hele stack. We verzinnen samen oplossingen, we beheren onze eigen winkel - onder toeziend oog van het management. Bovendien is publiq behoorlijk innovatief, dat houdt me als IT-er ook wel gaande.”
Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven?
“Er is heel veel bezig en tegen een hoog tempo. Toch gebeurt het maar zelden dat ik onaangename stress ervaar, of mijn werk moet meenemen naar huis. Pas op: als er iets fout gaat, springt iedereen wel in, desnoods in het weekend. Al gebeurt dat niet vaak; onze infrastructuur is robuust. Ik ervaar de collega’s maar ook het management als competent maar ook menselijk, dat is een zeldzame combinatie. De vergadercultuur, de omgang met elkaar berust op zorg en waardering. En niet te vergeten: het is ook gewoon een toffe bende, die samen goed plezier kan maken.”
Hoe ziet de werkdag van Paul Herbosch eruit?
“Er is een groot contrast tussen thuisdagen en kantoordagen. Kantoordagen zijn eerder sociale dagen met meetings en soms ook verdiepende activiteiten, zoals opleidingen of kennisdelingsmomenten. De meetings verlopen efficiënt: met één grote planningsmeeting kan ik twee weken verder. Op niet-kantoordagen is mijn agenda leeg, dan kan ik gefocust mijn werk doen. Dat gaat dan om controle van het systeem, kleine bugs fixen, code schrijven, administratie opvolgen, … Het zijn dagen waarop ik ongestoord mijn daglijst kan afwerken en echt productief ben.
Wat doet Paul wanneer hij de laptop toeklapt?
“Ik kook heel graag en mijn grootste plezier bestaat erin om mensen samen te brengen om ze lekker te laten eten. Ik doe dat bijvoorbeeld ook graag met collega’s. Ik ben door publiq al een paar keer gevraagd om voor het hele team te koken, en daar zeg ik graag ‘ja’ op. Koken is voor mij een manier om mensen beter en anders te leren kennen. Er zitten ook nogal wat vegetariërs en veganisten onder de collega’s, en dat daagt mij dan weer uit om nieuwe gerechten te verzinnen. De combinatie van uitdaging en vertrouwdheid - dat is helemaal publiq.” (lacht)
Paul zkt collega
Vervoeg ons team en geef de toekomst van cultuur- en vrijetijdsbeleving mee vorm
Ben jij een senior developer met een passie voor cultuur? Dan ben je bij publiq aan het juiste adres!

Van BIS-stage naar partner support: mijn tijd bij publiq
In november 2023 begon Sara als BIS-stagiair bij publiq. De beroepsinlevingsstage in het datateam evolueerde uiteindelijk naar een voltijdse functie als partner support. Een jaar later blikt Sara terug op haar tijd bij publiq.

Hoe kan ik u helpen?
Ontdek het kloppende hart van publiq: onze helpdesk. Het is het vaak minder zichtbare maar o zo belangrijke fundament van heel wat organisaties.

Meewerken aan vrijetijdsplatformen van later?
publiq telt bijna 100 gedreven medewerkers, freelancers en stagiairs. Als we specifiek nieuw talent zoeken, dan vind je dat hier.