Deeltijds Vast


Organisatie
Via Lactea vzw
Via Lactea vzw is een kleinschalig niet-commercieel boekingskantoor voor alternatieve wereldmuziek. Via Lactea bestaat sinds 2001 en opereert vanuit de regio Doornik-Kortrijk-Rijsel. We doen het management van artiesten zoals Amparo Sánchez/Amparanoia, het Orchestre International du Vetex, Rumbaristas. Naast het management van deze bands doen we ook boekingen van een aantal andere artiesten zoals Joan Garriga i el Mariatxi Galactic (Cat), Macaco (Esp), Les Boukakes (Fr), Panienki (POL.FR), Dobranotch (Rus), Karl Hlamkin (Rus). Via Lactea beheert ook het culturele luik van La Petite Fabriek in Doornik en is ook actief in Europese culturele samenwerkingsprojecten zoals 2020Troubadours.
Functie
Voor de spreiding en boekingen van onze bands zijn we op zoek naar een booker (m/v) in deeltijds verband voor Vlaanderen én Wallonië.
* Je inventariseert en beheert ons bestaand netwerk van contacten (festivals, clubs, theaters, culturele centra) en je gaat actief op zoek naar nieuwe, interessante contacten in de concertsector.
* Je doet actief prospectie voor onze artiesten in het circuit van de festivals, theaters en culturele centra.
* Je denkt samen met de artiesten mee aan een goede carrièreplanning en voorbereidingen van de nieuwe voorstellingen en albums.
* Je wordt het aanspreekpunt van Via Lactea voor de boekingen van onze bands en je bezoekt regelmatig concerten en culturele events (beurzen, festivals,...) waar je Via Lactea vertegenwoordigt.
* Je bereidt de pre-productie van de concerten voor en je bent het aanspreekpunt van de bands voor al hun vragen ivm agenda en planning.
* Je denkt na over een goede en slimme promotie van onze artiesten via hun website, social media, radio,...
Profiel
* Je bent goed thuis in de sector van de wereldmuziek in België of je bent geïnteresseerd om je op korte termijn in deze sector in te werken.
* Je bent vertrouwd met het concertcircuit in België, zowel in Vlaanderen als Wallonië. Je weet op welke manier een concert wordt georganiseerd en hoe de muzieksector (management, labels, publishing,...) is gestructureerd.
* Je hebt een zakelijke en commerciële ingesteldheid en je bent in staat om autonoom te werken volgens een duidelijk plan.
* Je bent geïnteresseerd in Spaanse en Centraal-Europese muziek en cultuur in het algemeen.
* Je spreekt vlot Frans en Engels, Spaans is een pluspunt.
Aanbod
We bieden een deeltijdse tewerkstelling vanuit de regio Kortrijk-Doornik.
Een zelfstandige en autonome manier van werken met veel ruimte voor eigen ideeën en invulling.
Interessante contacten en waardevolle menselijke relaties met onze artiesten en hun entourage.
Solliciteren
Contactpersoon: Piet Decoster
Reageren voor: 30/11/2019

Stuur je sollicitatiebrief + CV naar piet@vialactea.be