Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
PARCUM
PARCUM, het dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur, is gelegen in de Abdij van Park te Heverlee. PARCUM brengt tijdelijke thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur aan de hand van nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar de betekenis van deze thema’s en dit erfgoed in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.
Als dialoogmuseum zet PARCUM bewust in op de wisselwerking tussen hedendaagse (mondiale) thema’s en religieus erfgoed, tussen gelovigen en niet-gelovigen, tussen verschillende denominaties en levensbeschouwingen, tussen jongeren en ouderen, ... Zo wil PARCUM betrokkenheid stimuleren bij bezoekers van allerlei levensbeschouwelijke en culturele achtergronden. Het museum positioneert zich als een open ontmoetingsplaats, een plek voor kritisch en creatief denken, voor verwondering en verdieping, voor reflectie en dialoog.
Functie
We zijn op zoek naar enkele folderverdelers die wekelijks onze brochures willen verdelen in Kessel-Lo (achter het station), Tiensesteenweg en/of de Vaartkom. Je bent bereid om actief mee op zoek te gaan naar nieuwe plekken om onze flyers te verdelen.
Profiel
Je woont in Groot-Leuven.
Je bent goed te been en beschikt over een eigen fiets met fietstassen.
Je kan je wekelijks (t.e.m. oktober) vrijmaken om een voorraad folders op te halen in PARCUM en daarna over je route te verdelen.
Je bent praktisch, zelfstandig en gemotiveerd om je steentje bij te dragen voor een jong museum.
Aanbod
Vrijwilligers zijn bij PARCUM van onschatbare waarde. Ons klein maar gemotiveerd team zal er daarom alles aan doen om je thuis te laten voelen. Je krijgt een duidelijke functieomschrijving en begeleiding waar nodig. We bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet met exclusieve uitstappen en kortingen. Verwacht je dus aan avant-premières, een jaarlijkse toffe vrijwilligersdag, interessante vormingsmomenten en leuke goodiebags. Je ontvangt ook een vrijwilligersvergoeding.
Solliciteren
Contactpersoon: Silke Claes
Reageren voor: 01/09/2019

Graag een mailtje naar silke.claes@parcum.be met je basisgegevens en een korte motivatie.