Organisatie

Luca School of Arts
LUCA School of Arts biedt ruimte - fysiek en virtueel - om artistiek, technisch en ontwerptalent te laten groeien en te stimuleren. Ze is een ontmoetingsplaats voor vele culturen en nationaliteiten, een labo waar regionale en internationale kunst ontsloten wordt. Daartoe biedt LUCA eigentijds artistiek & ontwerpmatig praktijkgericht onderwijs aan met aandacht voor onderzoek. LUCA vormt studenten met een kritische blik en breed inzetbare kwaliteiten. Reflectie en theoretische onderbouwing zijn hierbij belangrijk, net als de afstemming met het werkveld en de alumni. Er is een heel divers aanbod geprofileerd rond speerpunten op de 5 campussen. Dit opleidingsaanbod omvat professionele, academische en voortgezette opleidingen. LUCA verzamelt de academische opleidingen Productdesign, Audiovisuele & Beeldende Kunsten en Muziek & Drama en de professionele opleidingen Beeldende vormgeving, Film-TV-Video, Fotografie, Interieurvormgeving en Bouw. LUCA bundelt de gerenommeerde kunsthogescholen, Sint-Lucas Gent, Sint-Lukas Brussel, Narafi, Lemmensinstituut en campus C-Mine.

Functieomschrijving

Opdracht De opdracht van de praktijklector bestaat uit het verstrekken van professioneel (kunst)onderwijs, begeleidingsopdrachten, projectmatig wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Naast de onderwijsopdracht kan de hogeschool de praktijklector ook belasten met organisatorische, coördinerende of administratieve taken. De onderwijsopdracht kan geheel of gedeeltelijk bestaan uit de begeleiding van studenten bij eindwerken. Verantwoordelijkheden: Begeleiden van studenten in het concipiëren van eindproeven en tussentijdse praktijkopdrachten Meewerken aan Projectmatig Wetenschappelijk Onderzoek Verantwoordelijke voor een opleidingsonderdeel of cluster van opleidingsonderdelen, meer specifiek binnen de leerlijn Ontwerpen. Je bent mede-titularis van één of meerdere opleidingsonderdelen Ontwerpen 1, Ontwerpen 2, 0ntwerpen Onderzoek, Ontwerpen Realiseren en Bachelorproef Organiseren van de lessen aan de betrokken studenten (samen met collega’s) Begeleiden van de betrokken studenten doorheen het ontwerpproces (van onderzoek tot presentatie, samen met collega’s) Opvolgen en evalueren van de leerprocessen en leerresultaten van de betrokken studenten (samen met collega’s) Nabespreking van de leerprocessen en leerresultaten met de betrokken studenten Deelname aan onderwijs gebonden vergaderingen en activiteiten binnen de opleiding Interieurvormgeving Je zet samen met de andere praktijklectoren van de leerlijn Ontwerpen de leerlijn uit over 6 semesters in de professionele bachelor Interieurvormgeving. Het totale vacante percentage kan opgesplitst toegewezen worden volgens de specifieke profielen die we zoeken en de specifieke competenties van de geselecteerde kandidaten

Profiel

Profiel Je bent houder van een professioneel bachelordiploma met specialiteit interieurvormgeving, interieurarchitectuur, (product)design of architectuur. Je bent een ontwerper, actief in het domein van interieur, (product)design, beeldende of toegepaste kunsten en architectuur. Je hebt excellentie in toegepast ruimtelijk ontwerp. Je hebt een grote interesse in de actuele evoluties binnen de wereld van de vormgeving en volgt deze op de voet. Je hebt goede kennis van het brede werkveld van de ruimtelijke vormgeving en bent goed op de hoogte van het uitstroomniveau van de interieurvormgever en de verwachtingen van het werkveld. Je bent thuis in ontwerpmethodieken op basis van de ontwikkelingen van digitale productiemethodes. Je beschikt over sterke didactische vaardigheden. Je hebt ervaring in het lesgeven. Je hebt ervaring in het formuleren van ontwerpopdrachten binnen het kader van een curriculum. Je hebt interesse om onderzoek te voeren in het vakgebied en dit onderzoek een plaats te geven in je onderwijsactiviteiten. Je bent een goed organisator en kunt leiding geven aan een grote groep studenten. Je bent geëngageerd om mee na te denken over de wijze waarop de leerlijn ontwerpen wordt vormgegeven in het programma van de opleiding. Je hebt een mening over onderwijs en bent bereid met collega’s na te denken en actief mee te werken aan een toekomstgerichte evolutie van de opleiding. Je bent flexibel (in planning en timing), een teamspeler en je kan vlot samenwerken met collega’s. Je bent flexibel inzetbaar in verschillende opleidingsonderdelen van de leerlijn ontwerpen. Je bent communicatief in het Nederlands en het Engels overeenkomstig de taalvereisten die van kracht zijn in het hoger onderwijs. Je bent bereid om blijven te werken aan de ontwikkeling van je professionaliteit en expertise. Je bent loyaal ten aanzien van de opdracht, de missie, visie en het onderwijsbeleidsplan van de Hogeschool. Je beschikt over aantoonbare pedagogische en onderzoeksgerichte vaardigheden. Je bent bereid om zowel op de campus in Gent als Brussel te werken.

Aanbod

Aanbod Wij bieden een statutaire aanstelling van onbepaalde duur (voor een bepaald percentage met max. 95%) in het vacant ambt van praktijklector (barema 316) waarbij benoeming in een latere fase mogelijk is volgens de bestaande regels en procedures. Meer informatie over de weddeschalen vind je terug op de website van het departement onderwijs (www.ond.vlaanderen.be).
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere