Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
De Republiek
De Republiek is een aanstekelijke plek in Brugge waar ruimte gemaakt wordt voor ideeën, ontmoetingen en creatief ondernemen, voor en met iedereen die beweegt in de stad en steeds vanuit een duurzaam maatschappelijk perspectief. Het is een platform en uitvalsbasis voor tal van creatieve ondernemers, culturele
organisaties, kunstenaars en projecten met een focus op ondernemerschap, vakmanschap, kunst, cultuur, stadsvernieuwing, duurzaamheid en creativiteit. Handmade in Brugge, De Stadsrepubliek, TURBO, The Box … zijn voorbeelden van projecten die momenteel vertrekken vanuit het platform van De Republiek.

In het kader van de uitvoering van het ESF project Ant-woord!, in samenwerking met Stad Brugge en Groep INTRO, zijn we voor het project TURBO op zoek naar een projectmedewerker met focus het stimuleren van ondernemingszin bij diverse jonge doelgroepen in de stad.
Functie
DOEL VAN DE FUNCTIE
- Het uitrollen van een werking die inzet op verbreding & verdieping van de huidige doelgroep van TURBO.
- Het bestaande TURBO netwerk verbreden met het Brugge(n) Voor Jongeren netwerk om via een aanbod op maat van diverse jongeren een win-win situatie te creëren.
- Een aanbod voor jongeren ontwikkelen, steeds opgebouwd vanuit hun specifieke socio-maatschappelijke context, dat hen laagdrempelig inspireert en motiveert om hun ideeën en dromen verder te realiseren.
- Drempels die de jongeren ervaren om iets te ondernemen verlagen, door verbinding te leggen met bedrijven en organisaties binnen het TURBO netwerk om zo hun persoonlijk netwerk te vergroten.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
- Je werkt nauw samen met Groep INTRO en creëert vanuit TURBO een meerwaarde voor het Ant-woord! Project.
- Je gaat actief op zoek naar contact met jongeren binnen hun leefwereld.
- Je werkt vaak één-op-één en bouwt zo een vertrouwensband op. Je kijkt per jongere hoe we met TURBO hun ondernemingszin kunnen versterken.
- Je zorgt voor een continue opvolging en punctuele rapportering.
- Je ontwikkelt nieuwe tools (of gebruikt bestaande tools) en gaat op zoek naar rolmodellen binnen het TURBO netwerk om de jongeren te kunnen inspireren en motiveren.
- Je organiseert aanstekelijke initiatieven voor en door de jongeren.
- Je bouwt het huidige TURBO netwerk en ecosysteem in de breedte uit.
Profiel
- Je hebt (professionele) ervaring in sociaal(-cultureel) werk met jongeren van diverse etnisch-culturele en sociaal-economische achtergronden.
- Je hebt zelf een enorme portie ondernemingszin en kan dit via jouw enthousiasme overbrengen naar de jongeren.
- Je bent gepassioneerd en gedreven om samen steeds opnieuw met jongeren hun ideeën en dromen te realiseren.
- Je hebt kennis van het jeugd- en culturele landschap in de stad.
- Je bent zelfstandig, zelfsturend en durft initiatief te nemen.
- Je durft jongeren aanspreken en slaagt er in hen telkens op hun gemak te voelen en vertrouwen te geven.
Aanbod
- een 4/5 contract van bepaalde duur voor 1 jaar
- verloning volgens PC 329 – Loonbarema B1c (incl maaltijdcheques en fietsvergoeding)
- een boeiende job in een aanstekelijke plek en dito team
- flexibele werktijden
Solliciteren
Contactpersoon: Michiel Vandenabeele
Reageren voor: 28/11/2019

Stuur je CV en motivatiebrief naar ikwilwerken@republiekbrugge.be t.a.v. Michiel Vanden Abeele. Deadline is donderdag 28 november 2019 voor middernacht. Er wordt een eerste selectie gemaakt o.b.v. de cv’s en motivatiebrieven. Deze mensen worden uitgenodigd voor een gesprek op maandag 16 december 2019 (middag/avond).