Voltijds Vast


Organisatie
Muntpunt
Muntpunt is de grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel. Het startpunt voor nieuwsgierige geesten. Het infopunt voor wie z’n weg zoekt in de stad. Het vertrekpunt voor iedereen die wil wonen, werken, studeren of leven in het bruisende Brussel.
Wij zijn op zoek naar jouw talent. We bieden jou de ruimte en het vertrouwen om dat talent zo goed mogelijk in te zetten, om samen de beoogde resultaten te behalen. Teamwerk is waar het bij Muntpunt om draait. Samen met collega’s en partners binnen en buiten de muren van Muntpunt, help je ons onze ambities dag na dag opnieuw waar te maken.
Functie
In Muntpunt gaan kinderen en jongeren op zoek naar een goed boek, steken ze hun handen uit de mouwen in Het Honderdhandenhuis (de miniwerkplaats voor kinderen), komen ze studeren en groepswerk maken, spelen ze een spel in de Game Zone, of ploffen op de kussens met een boek of strip.
Ook klassen uit Brusselse Nederlandstalige basisscholen gaan op verkenning in Muntpunt. Vlaamse scholen komen dan weer via Muntpunt Brussel ontdekken.
Als voltijdse of deeltijdse (4/5de) projectmedewerker jeugd laat jij de jeugdwerking van Muntpunt bruisen en zorg je ervoor dat kinderen en jongeren er graag komen!
• Je werkt nauw samen met de jeugdcoördinator en met de collega’s die zich binnen de Muntpuntwerking focussen op de doelgroep ‘jeugd’ .
• Je hebt een klantgerichte houding en stelt de noden en wensen van bezoekers voorop. Als community werker heb je voeling met de leefwereld en behoeften van ouders, kinderen en jongeren en sta je dicht bij de verschillende Brusselse gemeenschappen. Samen zet je participatieve trajecten op.
• Je bent verantwoordelijk voor de aankoop, presentatie en het up-to-date houden van een deel van de jeugdcollectie.
• Je organiseert mee kleine en grote activiteiten waarin leesbevordering, mediawijsheid en informatiebemiddeling bij kinderen en jongeren centraal staan.
• Als klantgerichte organisatie staat publiekswerking in Muntpunt centraal: je verwelkomt regelmatig klassen en verzorgt het onthaal bij activiteiten, zowel binnen als buiten de muren van Muntpunt. Op woensdag- en zaterdagnamiddagen werk je op de vloer van de jeugdbib en heb je nauw contact met het publiek.
• Je legt en onderhoudt goeie contacten met Brusselse Nederlandstalige scholen en met Vlaamse scholen om de Muntpuntwerking bij hen bekend te maken.
Profiel
• Je bent open, integer en positief ingesteld.
• Je hebt voeling met jeugdliteratuur.
• Je kan goed werken met kinderen en hebt ervaring in het begeleiden van educatieve workshops.
• Je hebt een klantgerichte en open houding, met aandacht voor de Brusselse diverse samenleving.
• Je bent creatief en denkt graag out of the box.
• Je bent een organisatietalent, ook op administratief vlak.
• Je spreekt vlot Nederlands en kan je goed uitdrukken in het Frans en het Engels.
• Flexibele werkuren en regelmatig weekendwerk zijn voor jou geen probleem. Woensdag is een vaste werkdag (behalve tijdens je vakantieperiodes).

Omdat Muntpunt openstaat voor iedereen met interesse in Brussel en de Nederlandstalige cultuur willen wij een diverse werkomgeving creëren met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Ook mensen met een arbeidshandicap komen in aanmerking.
Aanbod
• Je komt terecht in een innovatieve werkomgeving, in het centrum van Brussel.
• Je krijgt een voltijdse of deeltijdse 4/5de arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur met volgende arbeidsvoorwaarden:
o verloning volgens de barema’s van PC 329.01 (www.sociare.be)
o maaltijdcheques van 7 euro
o hospitalisatieverzekering
o groepsverzekering
o terugbetaling (100%) woon-werkverkeer als je met het openbaar vervoer komt
Solliciteren
Contactpersoon: Kaat Caluwaerts
Reageren voor: 05/11/2019

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk op 4 november 2019 via het sollicitatieformulier in deze link:https://icontact.muntpunt.be/form/sollicitatieformulier-projectmedewerker-jeugd. Wij behandelen alle kandidaturen met de nodige aandacht en discretie. Wens je meer informatie over deze job? Neem dan contact op met Kaat Caluwaerts via kaat.caluwaerts@muntpunt.be of 02 278 11 63.